René Quinton va ser un científic, fisiòleg i biòleg francès, que va néixer el 15 de desembre de 1866 a la ciutat de Chaumes-en-Brie i va morir el 9 de juliol de 1925 a Grasse. Va elaborar una teoria sobre l’origen i la naturalesa marina dels organismes vius.

A la seva època, els treballs que va desenvolupar van tenir repercussions considerables en els dominis científics, terapèutics i filosòfics, i va ser considerat un dels referents de la medecina de principis del segle XX.

En un article d’un diari francès de 1907 es podia llegir: “Els treballs de Pasteur ens aporten una concepció de la malaltia, els treballs de René Quinton ens aporten una concepció de la salut”.

Fent un repàs a les publicacions de l’època és evident que Quinton gaudia d’un prestigi i reconeixement superior al dels seus coetanis Charles Darwin i Louis Pasteur, però la mà negra del poder va aprofitar la Primera Guerra Mundial per esborrar-lo de la memòria i capgirar el guió del discurs mèdic.

És descaradament sospitós que una figura tan important del món científic sigui pràcticament desconegut, i més encara tenint en compte que se l’hi hauria d’haver reconegut l’aplicació del sèrum com a regenerador de la sang. Ben al contrari, el sèrum fisiològic que utilitza la medecina convencional no passa de ser una trista ombra del que René feia servir.

Qui conegui la relació entre Tesla i Edison i com la indústria va imposar l’obsolescència programada per sobre de la sostenibilitat, trobarà una esgarrifosa semblança amb el binomi Quinton i Pasteur i les accions dels perversos lobbys farmacèutics.