intruso2Benvolgut, o no:

Ara mateix t’escric des de la piscina del meu xalet d’un milió d’euros. Em trobo a l’espera de que el meu majordom m’avisi de que el dinar ja és a taula. Tot i així, he trobat un foradet entre les meves obligacions (nedar a la piscina, prendre el sol, beure’m algun Mojito o llegir xorrades a Twitter) per escriure’t aquesta carta.

Entre les meves aficions de milionari està la d’obsequiar amb diners a persones que necessitin algun tipus de suport (sobretot emocional). Per això et pregunto: vols que et doni mil euros? Ja sé que aquest text està en català i que has promès bloquejar-me però no sé si en aquest cas estaràs disposat a fer una excepció i comportar-te com una persona amb una mentalitat una mica més oberta. Al cap i a la fi, el fet de seleccionar aquest text, prémer CTRL+C, cercar un traductor, prémer CTRL+V i després prémer el botó de traducció no hauria de ser problema per a un jove del segle XXI. Diu un personatge de la pel·lícula argentina “Nueve reinas” que “putos no faltan, lo que faltan son financistas”. Tots tenim un preu i em pregunto si mil euros són suficients perquè faltis a la teva promesa de bloquejar tothom que no et parli en, segons tu, una llengua comuna.

No vull desequilibrar el teu marc mental però totes les llengües són comunes. Totes les llengües serveixen, en un context determinat, per codificar un missatge que va d’un emissor a un receptor. Totes. S’estudia a primaria. En tots els processos comunicatius hi ha un element molt important: el codi, en el nostre cas, la llengua. I totes són importants. A partir d’aquí el codi es negocia, no s’imposa. Sí, tens dret a bloquejar a qui et parli en una llengua que no sigui el castellà. Suposo que això inclou bloquejar persones que t’aportin coneixements en camps com les matemàtiques, la filosofia, la literatura, l’art, la política, la ciència, l’esport, la música, el teatre, la dansa, la història, la sociologia o l’antropologia. Però no facis trampes. No val buscar persones que et tradueixin a Shakespeare, a Plató, a Aristòtil, a Descartes, a Jane Austen, a Copèrnic o a totes aquelles persones que no feien servir la teva “llengua comuna”. Si negues la possibilitat de que una persona s’expressi en la seva llengua, hauries de ser coherent i esborrar del teu cap tot el coneixement que no s’hagi creat originalment en castellà. Fes tabula rassa. O bloqueges o no bloqueges. Tu mateix. Per cert, vols els mil euros? Te’ls has de treballar. Has de prometre que mai escriuràs un tuit supremacista on exterioritzaràs la molèstia que altres persones s’expressin en la seva llengua. Twitter no és Espanya. Twitter és una xarxa global on es fan servir centenars d’idiomes i on la gent té dret a dir xorrades en la seva llengua perquè altres responguem en la nostra.

Què? Vols els mil euros? Envia’m una nota de veu amb el següent text: la gallina xica, tica, mica, cama-curta i ballarica, va tenir sis fills xics, tics, mics, cama-curts i ballarics. Si la gallina xica, tica, mica, cama-curta i ballarica no hagués estat tan xica, tica, mica, cama-curta i ballarica, els seus sis fills xics, tics, mics, cama-curts i ballarics no haguessin estat tan xics, tics, mics, cama-curts i ballarics! Si no em ric, els tindràs. Bé, deixa’m que m’ho pensi. Amb mil euros puc pagar uns quants massatges als peus, la manicura i la benzina del Ferrari.

Societat Anònima

intrusointruso2Benvolgut, o no:

Ara mateix t’escric des de la piscina del meu xalet d’un milió d’euros. Em trobo a l’espera de que el meu majordom m’avisi de que el dinar ja és a taula. Tot i així, he trobat un foradet entre les meves obligacions (nedar a la piscina, prendre el sol, beure’m algun Mojito o llegir xorrades a Twitter) per escriure’t aquesta carta.

Entre les meves aficions de milionari està la d’obsequiar amb diners a persones que necessitin algun tipus de suport (sobretot emocional). Per això et pregunto: vols que et doni mil euros? Ja sé que aquest text està en català i que has promès bloquejar-me però no sé si en aquest cas estaràs disposat a fer una excepció i comportar-te com una persona amb una mentalitat una mica més oberta. Al cap i a la fi, el fet de seleccionar aquest text, prémer CTRL+C, cercar un traductor…

View original post 455 more words